CASTRICUM - Het is nog niet officieel, maar oud-bestuurder van stadsdeel Amsterdam-Zuid Paul Slettenhaar is voorgedragen als wethouder van Castricum. "Een hele eer," vertelt hij aan de telefoon. Donderdag stemt de gemeenteraad van Castricum er definitief over, maar dan zal Slettenhaar het Amsterdamse definitief inruilen voor het Castricumse.

Slettenhaar verliet de Amsterdamse politiek na de verkiezingen van afgelopen maart, omdat hij buiten de boot viel voor een zetel in de gemeenteraad. Dat vond hij niet zo erg, omdat dat betekend zou hebben dat hij "als VVD'er een kneiterlinks beleid uit zou moeten voeren".

Wat dat betreft is hij in Castricum beter op zijn plek. Daar werden de verkiezingen gewonnen door de VVD, CDA en de lokale partij Castricum Kern(en) Gezond. "Ik heb er superveel zin in, Castricum is een hele mooie gemeente, met veel te doen."

Als Slettenhaar inderdaad door de raad wordt benoemd als wethouder, wordt Ruimte zijn portefeuille. "Dan zou ik verantwoordelijk zijn voor de ruimtelijke ordening en het parkeren", vertelt hij. Op de vraag of er wel genoeg parkeergarages zijn in Castricum, moet hij lachen. "Laat ik inhoudelijk nog maar niet te veel zeggen tot donderdag, maar ik heb er wel zin in."