CASTRICUM - Vrijwilligers zijn de spil van Welzijn Castricum. Dankzij hun inzet is er een breed aanbod van diensten voor kwetsbare inwoners uit Castricum, Akersloot en Limmen. Zij komen graag in contact met mensen die ook hun kennis of kunde in willen zetten voor een ander.

Dit kan zijn door nieuwkomers te leren de taal te spreken of voor te lezen aan hun kinderen. Ook zoekt men mensen die handig zijn met apparaten of groene vingers hebben. Gaat de belangstelling meer uit naar het gezelschap houden van iemand die alleen is, of even niet alleen kan zijn, het wandelen met of zonder rolstoel, boodschappen doen, kleine klusjes in huis kan doen of het vervoer naar sociale activiteit of ziekenhuis kan verzorgen, dan komen zij graag in contact.

In een persoonlijk gesprek wordt in kaart gebracht waarvoor men zich wil inzetten en bepaalt de vrijwilliger zelf of het wel of niet in de eigen agenda past.


Wie interesse heeft in dit of ander vrijwilligerswerk zou willen doen, kan een afspraak maken voor een oriënterend gesprek met een medewerker van het Steunpunt Vrijwilligerswerk (onderdeel van Welzijn Castricum).

Adres: Geesterduinweg 5 in Castricum. Telefoonnummer: 0251-65 65 62. De vacaturebank is ook te vinden op www.vrijwilligerswerkcastricum.nl en op Facebook en Twitter.