CASTRICUM - Op zaterdag 17 juni eren de gemeenten Uitgeest en Castricum hun lokale veteranen met een feestelijke ontvangst.. Deze regionale Veteranendag is bedoeld om kennis te maken en bij te praten met mensen die dezelfde ervaringen delen. Naast de onderlinge kennismaking staat de dag natuurlijk in het teken van waardering voor het bijzondere werk van de veteraan.

Het programma

Het veteranencomité, bestaande uit Marcel Jansen en Hans Walrave,  heeft samen met de gemeenten een interessant en aantrekkelijk programma klaar staan. Een tentoonstelling van historische legervoertuigen trekt op zaterdagochtend door de twee gemeenten. De colonne eindigt bij het gemeentehuis van Castricum. Daar worden de veteranen ontvangen door burgemeester Mans en collega-burgemeester Verkleij van Uitgeest. Dan is het woord aan Ton de Groot voor zijn lezing “Het verhaal achter het monument’. De ochtend wordt afgesloten met de traditionele blauwe hap.

De vlag mag uit

De gemeenten Uitgeest en Castricum waarderen het zeer als u de Nederlandse vlag op deze dag uithangt. De tentoonstelling van oude legervoertuigen is voor iedereen te bezichtigen.

Uitnodiging

De bijeenkomst zelf is uitsluitend bedoeld voor veteranen. De veteranen die staan ingeschreven bij het Veteraneninstituut ontvangen een dezer dagen een uitnodiging.