CASTRICUM - Voor de verbouwing van de dorpszijde van station Castricum is meer tijd nodig dan ze dachten. In maart 2020 zullen de werkzaamheden daaraan eindelijk beginnen. Dat is twee maanden later dan gepland.

Het stationsgebied van Castricum gaat (en is al een tijdje) rigoureus op de schop. Het verouderde stationsgebouw en de tunnel onder het spoor krijgen een flinke opknapbeurt. Het huidige station in Castricum is bijna vijftig jaar oud.

Om te beginnen aan de werkzaamheden van de tunnel werd er volgens Prorail eerst gekeken naar de constructieve veiligheid. Er zijn uitgebreide berekeningen gemaakt. Daaruit kwam dat de constructie met enkele ontwerpaanpassingen veilig is. Deze aanpassingen zijn inmiddels gedaan. Wel zijn hierdoor de werkzaamheden vertraagd.

Metamorfose
Het vijftig jaar oude station Castricum ondergaat een flinke metamorfose. 'Bij de hoofdentree komt een beeldbepalende luifel, die het hele terrein overspant. Een hoge glazen wand biedt beschutting voor de reizigers. Ook bij de entree aan de achterzijde komt een luifel. Beide overkappingen zijn van een soort wit tentdoek gemaakt', aldus de plannen.

Ook komen er nieuwe locaties voor de bloemenwinkel en de koffie-kiosk en het nieuw perronmeubilair. Het station zou toegankelijker worden , door liften en bredere trappen en veiliger door meer licht en cameratoezicht. Daarnaast komt ook het oude carillon terug.

Het nieuwe station Castricum is volgens de nieuwe planning eind 2020 klaar.