CASTRICUM - Sinds kort is Castricum een prachtige concert- en theaterzaal rijker. Dat is mede de aanleiding geweest om de Culturele Manifestatie Castricum opnieuw leven in te blazen. Dit weekend kunt u zich twee dagen lang onderdompelen in kunst en cultuur. Maar er is nog meer goed nieuws. Sinds vorige week is ook de Culturele agenda namelijk weer terug van weg geweest. In een geheel vernieuwd jasje.

Zo’n agenda was er al zo’n twintig jaar geleden, maar in een papieren versie. Die werd door Toonbeeld gecoördineerd en verspreid. Later kwam er een digitale versie voor in de plaats, maar om diverse redenen raakte die agenda in het slop.

Nieuw leven
‘Dat kon zo niet langer’, vond Peter Brouwer, directeur van de muziekschool annex centrum voor beeldende vorming. De verhuizing van Toonbeeld van het oude gebouw aan de Nassaustraat naar Geesterhage was voor hem dan ook het aangewezen moment, om die agenda nieuw leven in te blazen. Temeer omdat ook de site van Toonbeeld op de helling moest. Wie nu ‘www.toonbeeld.tv’ intikt (dus niet toonbeeld.nl, want dat is het webadres van de muziekschool in Terneuzen), krijgt op de homepage direct de Culturele Agenda Castricum in beeld. Peter Brouwer: „Van vele kanten ving ik geluiden op, dat er dringend behoefte aan was. Zeker nu Geesterhage zo’n centrale rol in het culturele leven van Castricum is gaan spelen.”

Interactief
„Veel belangrijker is echter dat de agenda ook interactief is gemaakt” zegt Brouwer. „Elke culturele vereniging, band of muziekgroep kan er zelf haar of zijn evenementen op plaatsen, inclusief toelichting en een foto of illustratie, en uiteraard ook een link naar de eigen site. De enige voorwaarde is dat het verband houdt met het culturele leven in Castricum. Reclame of spam hoort er uiteraard niet op thuis. Zodra de aankondiging in de agenda is opgenomen, krijgt de inzender bericht dat deze geplaatst is.”

De aanmelding zelf gaat super simpel. Klik je onderaan de verkorte versie van de agenda op de banner: ‘Bekijk alle evenementen’ en scroll of spring je helemaal naar onderen, dan vind je daar de banner: ‘Uw evenement in deze agenda?’ Klik erop en er verschijnt een overzichtelijk aanmeldingsformulier. Het invullen en uploaden van een bijpassende tekst met foto of illustratie is verder een koud kunstje. Nog een leuke gadget is de mogelijkheid om zowel voor- als achteraf op een evenement te reageren. Wordt zo’n reactie geplaatst, dan ontvangt de inzender daarvan een bevestiging.

Binnenkort krijgen alle verenigingen die bijdragen aan het culturele leven een bericht over de vernieuwde Culturele agenda.