NEDERLAND - Na een aantal frisse nachten met de nodige nachtvorst in de afgelopen week, gaat de temperatuur de komende dagen omhoog. Bijna de gehele week komt de thermometer in de dubbele cijfers terecht. Hierbij kunnen de nachten nog steeds fris zijn en is er in de ochtend gerede kans op mistbanken, die overdag regelmatig worden doorbroken met zonneschijn.


Zondag
begint de dag grijs met laaghangende bewolking en regionaal ook mist. Bij weinig wind trekt die ook maar langzaam op. In de loop van de dag kan de zon geleidelijk wel gaan doorbreken, maar op de meeste plekken blijven wolkenvelden overheersen al blijft het vrijwel overal droog bij zo'n 9 of 10 graden.

In de nacht naar maandag ontstaat er op veel plaatsen weer (dichte) mist bij temperaturen die dalen naar 1 tot 4 graden. Als de mist is opgetrokken is opgetroken wordt het overwegend zonnig. In gebieden met hardnekkige bewolking/mist blijft het kwik steken op een graad of 5, in de zon loopt de temperatuur zomaar op naar 9 tot 12 graden.

Dinsdag begint de dag regionaal opnieuw met (dichte) mist, maar op de meeste plekken lijkt het overdag zonnig weer te worden. De temperatuur stijgt dan naar 10 tot 13 graden, in het zuidoosten van het land mogelijk nog iets hoger.In het noordwesten kan de mist/bewolking iets langer blijven hangen. Met een zwak briesje uit het zuidoosten voelt het dan best lenteachtig aan.

Op woensdag vrijwel een identiek beeld ten opzichte van de dag ervoor. Mocht de mist lokaal blijven hangen, dan wordt het daar ter plekke een stuk minder zacht. Toch lijkt opnieuw overal de zon na verloop van tijd te gaan doorbreken bij een temperatuur van rond de 12 graden.

Vanaf donderdag krijgen lagedrukgebieden iets meer invloed op het weerbeeld. De dag begint nog droog met wat zon, maar in de middag en vooral 's avonds gaat het enige tijd regenen. De zuidwestenwind neemt dan geleidelijk in kracht toe en de temperatuur ligt op een graad of 10.

Vrijdag valt 's ochtends en waarschijnlijk ook in de middag nog enige tijd regen, vanaf de avond lijkt het tijdelijk wat droger te worden. Verder is het overwegend bewolkt. De temperatuur ligt nog altijd op een graad of 10, maar de west- tot zuidwestenwind is wel stevig.

Tijdens het volgende weekend lijkt Carnaval wisselvallig te worden. Op zaterdag is het eerst nog overwegend droog, maar in de loop van de dag volgt van het westen uit een nieuwe storing en daar hebben we ook zondag waarschijnlijk nog mee te maken. De temperatuur blijft zacht met een stevige bries.