CASTRICUM - In Castricum vind je misschien wel het stilste strand van Noord-Holland. Volg met de fiets de Stille Strandweg (de naam zegt het al), dwars door het prachtige duingebied, naar de zuidelijke strandafgang. Hier hoor je alleen het geluid van de branding en verder helemaal niks. Degenen die van wat meer drukte houden kunnen het beste hun auto parkeren op het enorm grote parkeerterrein bij de hoofdstrandafgang. Achter het glas bij één van de strandpaviljoens geniet je van het beste uitzicht en lunch of diner je tot de zon ondergaat. 

Konijnenhol bezoeken
De duinen zijn hier overigens zeker een bezoek waard. Een uitgebreid wandel- en fietsknooppuntennetwerk wijst je vanzelf de weg. De uitzichten over het eeuwenoude duingebied zijn wonderschoon. En onderweg kom je misschien wel langs zo’n mooie uitrustplek in de duinen of stap je even binnen bij Bezoekerscentrum de Hoep, dat eruit ziet als een enorm konijnenhol.

Slapen in de duinen 
Kampeerders weten Castricum als sinds jaar en dag te vinden, want er zijn bovengemiddeld veel boerencampings. Ook de beroemde campings Bakkum en Geversduin zijn tot in de wijde omgeving bekend. Midden in de duinen bieden ze plekken voor tent en caravan, en daarnaast zijn er nog veel meer bijzondere overnachtingsmogelijkheden. Camping Bakkum heeft zelfs haar eigen openluchttheater in een duinpan. Vergeet ook niet de verschillende hotels en Bed & Breakfasts in deze landelijke omgeving.
 
Huis van Hilde
Castricum is compact maar je vindt er alles wat een mens nodig heeft: een bioscoop, een winkelhart èn winkelcentrum en goede restaurants. Ga ook eens kijken bij het bijzondere Huis van Hilde, vlak achter het station. Bij dit fonkelnieuwe museum maak je een tijdreis door de archeologische geschiedenis van Noord-Holland.

Wil je nog meer 'inside information' over de Heerlijkheid Castricum (inclusief Akersloot, Limmen, De Woude en Bakkum)?

Bekijk dan de themapagina Beleef Castricum

Hier vind je nog meer info over activiteiten en links naar te downloaden routes.

Tip! Wil je in alle rust naakt recreëren? Iets zuidelijker, tussen paal 47 en 48, is een gebied gereserveerd voor naaktrecreatie.