NEDERLAND - Net als afgelopen week zal het ook in week 3 een rustige winterweek waarin de kans op (nacht)vorst klein is. Leter in de week trekt de wind iets aan wat ook de buienkans vergroot, maar ook dit zal van korte duur zijn. De dagtemperatuur zal dageliks rond de 6,7 graden zijn.


Maandag 17 januari staat bekend als "Blue Monday" en gelukkig zien wij gedurende de dag ook regelmatig blauwe lichten met lokaal een lekker zonnetje. Gedurende de dag kunnen er ook wolkenvelden overtrekken en in het oosten en noordoosten van het land is er zelfs kans op wat lichte regen. De temperatuur van zo'n 7 tot 9 graden is vrij zacht voor de tijd van het jaar.

Op dinsdag kan de dag op veel plaatsen beginnen met mist en lokaal kan deze hardnekkig zijn dus nog even blijven hangen. Waar het overdag zo'n 6 graden is voelt het in de mistgebieden iets killer aan. Gedurende de dag komen er ook wolkenvelden voor, maar het blijft droog.

In de nacht naar woensdag kan er wel lokaal lichte nachtvorst zijn, maar dat verandert als er een noordwestenwind opsteekt. Deze brengt gedurende de dag enkele buien met zich mee, sommigen met een winters karakter zoals hagel en natte sneeuw/ Opnieuw wordt het rond de 5,6 graden overdag.

Ook donderdag is deze wind (4 bft.) nog aanwezig, waarbij het in de kustgebieden iets harder kan gaan. Ook nu zijn er wat lichte (winterse) buien te zien waar tussendoor ook de zon te zien zal zijn.

Op vrijdag neemt de buienkans en de wind ietsjes af en wordt het zelfs een graadje warmer richting 7, 8 graden. Ook nu is er tussen de bewolking door ruimte voor de zon.

Het volgende weekend lijkt droog te verlopen, met nachtelijke tempearturen rond de 4 graden en overdag zo'n 8 graden. De verwachtins is wel dat er weer wat mistbanken kunnen opstaan en het weekend lijkt de opmaat voor een rustige, en zachte week daaropvolgend, al zal de tijd dat leren.