CASTRICUM - Veel mensen herkennen het waarschijnlijk wel; pijn bij het traplopen, snel vermoeide benen na een kleine inspanning, stijve spieren en gewrichten in de onderste ledematen of zelfs pijn in de lage onderrug. Pijn is vervelend en zal de dagelijkse activiteiten belemmeren. Hierdoor ga je mogelijk anders bewegen waardoor je last kunt krijgen van andere spieren of gewrichten. En wist je dat pijnklachten vaak ontstaan vanuit een scheve stand van de voeten? Heb je hier last van? Dan wijst podotherapie Heemskerk je op de verschillende behandelingsmogelijkheden. Bij podotherapie Heemskerk helpen ze je graag van je klachten af. Ben je benieuwd wat een podotherapeut allemaal voor een activiteiten uitvoert? En ben je benieuwd hoe de podotherapeut je ook daadwerkelijk van je klachten kan afhelpen? Dan legt de podotherapie Heemskerk dat hieronder graag voor je uit.


De meest voorkomende behandelingen van een podotherapeut

Een podotherapeut voert dagelijks verschillende behandelingen en activiteiten uit die mensen helpen om pijnvrij te bewegen en te lopen. Volgens podotherapie Heemskerk bestaan deze activiteiten vooral uit het geven van oefeningen, het tapen van spieren en gewrichten en het aanmeten van steunzolen voor mensen die te maken hebben met een scheefstand van de voeten of die een verkeerd looppatroon hebben aangeleerd. Ook een verkeerde stand van knieën of een geblokkeerde rug kunnen invloed hebben op pijnlijke benen. Volgens podotherapie Heemskerk komen pijnklachten in de benen en lage rug erg vaak voor en zeker niet alleen bij oudere mensen. Op iedere leeftijd komen deze pijnklachten voor en vaak wachten mensen te lang met het zoeken naar gedegen hulp. “Heb je last van pijnklachten? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een goede podotherapeut”, aldus podotherapie Heemskerk.

Oefeningen en steunzolen als behandeling

De meest voorkomende behandelingen zijn het uitleggen van goede oefeningen om de pezen en gewrichten soepeler te maken en het aanmeten van steunzolen. Deze behandelingen komen tot stand na een uitgebreide intake. Tijdens deze intake worden de klachten in kaart gebracht en wordt gekeken naar de oorzaken van de klachten. Vaak liggen de oorzaken in een scheefstand van de voeten of de knieën, maar het kan ook zijn dat een verkeerd looppatroon de oorzaak is. Indien dat het geval is dan kunnen oefeningen helpen om de klachten te verminderen. Volgens podotherapie Heemskerk worden deze oefeningen met de patiënt besproken, voorgedaan en kan de patiënt vervolgens zelf aan de slag om het verkeerde looppatroon te doorbreken.

Een leven zonder pijn aan je bewegingsapparaat

Volgens podotherapie Heemskerk zijn de activiteiten van een podotherapeut nog redelijk onbekend, terwijl ze wel veel klachten kunnen verhelpen. Wil jij dus ook af van die pijnlijke knieën, die pijnlijke achillespezen en vermoeide benen? Je kunt laagdrempelig contact opnemen om te onderzoeken of zij de geschikte persoon voor jou zijn om jou te helpen met jouw pijnklachten. Zorg ervoor dat je snel weer pijnvrij kan lopen en rennen en geniet van de vele kilometers die nog op je liggen te wachten. Met pijn verder leven is vervelend en zeker niet nodig.