CASTRICUM - Paarse Vrijdag: een dag om te laten zien dat je solidair bent met en open staat voor seksuele diversiteit, ook op het JPT!

Op vrijdag 9 december was het Paarse Vrijdag: een dag om te laten zien dat je solidair bent met en open staat voor seksuele diversiteit. Ook het JPT deed mee aan Paarse Vrijdag: leerlingen en docenten waren opgeroepen om paarse kleding te dragen om aandacht aan deze dag te besteden.

Het is de zesde editie van Paarse Vrijdag en in Nederland doen er ongeveer 170 scholen mee. Het idee komt uit de Verenigde Staten, nadat daar in korte tijd veel homoseksuele, biseksuele en transgender jongeren zelfmoord hadden gepleegd. Alle tweede klassen kregen een gastles van de organisatie IFMSA-NL (International Federation of Medical Student’s Associations’). Deze werkgroep zet zich in voor thema’s als seksualiteit, geloof, liefde, discriminatie en vooroordelen rond HIV/Aids, seksualiteit en vrouwenrechten. De voorlichters van IFMSA-NL zijn openhartig met de leerlingen in gesprek gegaan en hebben hun vragen beantwoord. Verder is er in de 4e klassen de Paarse Vrijdag krant uitgedeeld en hebben alle mentoren in hun mentorles aandacht besteed aan Paarse Vrijdag.