EGMOND AAN ZEE - De Egmondse Nieuwjaarsduik is gered. Door een gebrek aan mankracht dreigde het evenement komende Nieuwjaarsdag in het water te vallen, maar na een oproep van organisator Johan Nicolai hebben zich toch voldoende nieuwe vrijwilligers gemeld.

"We hebben rond de vijftien nieuwe vrijwilligers aangetrokken", vertelt Nicolai tegen NH Nieuws. "Daar kunnen we mooi mee uit de voeten, maar extra krachten zijn nog steeds welkom, want vele handen maken licht werk."

Lees ook: Noodkreet organisatie Nieuwjaarsduik Egmond: "We hebben dringend vrijwilligers nodig"

De nieuwe vrijwilligers vormen een divers gezelschap, vertelt Nicolai. "De jongste is 15 jaar oud, de oudste 60." Het grootste deel komt uit de Egmonden, maar ook een Zaandammer heeft zich opgegeven om op Nieuwjaarsdag zijn steentje bij te dragen.

De klussen die de vrijwilligers uitvoeren variëren van het uitzetten van de loopvakken tot het uitdelen van erwtensoep. "Ze vinden het leuk om er een keer bij te zijn", vertelt de organisator over de motivatie van zijn verse krachten.

Uit Duitsland

Ook aan animo voor de traditionele duik is geen gebrek. "We hebben al over de honderd aanmeldingen, dat is meer dan vorig jaar rond deze tijd", vertelt Nicolai. "Er komen zelfs mensen uit Duitsland speciaal voor de duik naar Egmond, dan zou het raar zijn als het niet doorgaat."