CASTRICUM - Op 24 januari 2019 gaat een nieuwe cursus grafische technieken van start bij Toonbeeld in een goed geoutilleerd grafisch atelier. Docent is Serge van Empelen. Wanneer u deze cursus volgt krijgt u inzicht en ervaring met diverse grafische technieken, maar ook over hun geschiedenis en hoe een grafische werkplaats er uit zou kunnen zien.

Etsen
Bij etsen heb je een zuurbak nodig, hoe werkt dat? U gaat een droge naald-ets maken. Maar ook werken met aquatint. Bij het afdrukken van uw etsplaat, werk je met een drukpers. Hoe ga je daarmee om? Leren hoe je een etsplaat moet inkten en afslaan. Hoe maak je een perfecte afdruk van je werk op de etspers.

Linodruk
Je leert de basis van het maken van een linoleumdruk en hoe je daarmee meerkleurendrukken kan maken.Zeefdrukken: Introductie in het zeefdrukken en het werken met sjablonen. Drukken doe je met inkten. Voor iedere techniek heb je een andere nodig. Welke kies je waarvoor?

Maar ook
Wat zijn de verschillen tussen een diep-, vlak- en hoogdruk. Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende technieken. Cursisten met een voorkeur voor een bepaalde techniek kunnen er voor kiezen om zich uitsluitend met die techniek bezig te houden.In zijn eigen werk is Serge altijd weer geboeid door de grafische eigenschappen die het werk een eigen karakter geven. Bovendien kan hij er zijn passie voor tekenen in uitleven.

De cursus vindt plaats op 12 donderdagavonden van 19.30 tot 22.00 uur en de kosten bedragen € 210,00 en materiaal € 15,00. Aanmelden kan via www.toonbeeld.tv