CASTRICUM - Hij kwam er al tijdens De Wereld Draait Door over vertellen, de bevlogen sportjournalist deelt in zijn nieuwe boek Afzien de jarenlange ervaring die hij tussen de sporters in allerlei sportdisciplines heeft opgedaan. Zaterdag 15 december 2018 om 14.00 uur komt Mart Smeets zijn nieuwe boek signeren bij boekhandel Laan in Castricum.

Mart Smeets is al een halve eeuw sportjournalist. Of het nu om schaatsen, wielrennen, tennis, voetbal, basketbal, honkbal, football, zwemmen of golf gaat, Smeets schrijft er bevlogen verhalen over, gebaseerd op zijn eigen ervaringen tussen de sporters en zijn ongeëvenaarde parate kennis.

In Afzien neemt hij de lezer mee naar de voor Nederland zo succesvolle Winterspelen in Zuid-Korea; naar de topprestaties van Dumoulin, Kruijswijk, Froome, Geraint Thomas en Yates in Giro, Tour en Vuelta; en naar de verbluffende solo van Anna van der Breggen bij het WK vrouwen. Hij volgt tennisster Kiki Bertens bij haar doorbraak naar de wereldtop maar ziet de herfst voor Federer intreden, hij is ontroerd door de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden en ziet Max Verstappen steeds beter worden, en hij legt uit waarom de basketballers LeBron James en Michael Jordan onvergelijkbaar zijn. Het is maar een kleine greep uit de vele enthousiasmerende Smeets-verhalen in dit boek.

Mart Smeets (1947) werkte van 1973 tot 2016 voor Studio Sport. Nu werkt hij o.a. voor EenVandaag Radio en voor Ziggo Sport en schrijft hij, naast boeken, diverse columns.

Mart Smeets
Afzien

Uitgeverij de Kring
224 pagina’s
Verschenen november 2018
ISBN 9789462971226
Paperback 14,95
www.uitgeverijdekring.nl