CASTRICUM - Begin achtste eeuw veroveren de Franken ‘Frisia ulterior’, het gebied tussen de Oude Rijn in het zuiden en het Vlie in het noorden van Nederland.

Al snel wordt de bevolking gekerstend door Angelsaksische monniken. Dan ook krijgt Kennemerland de eerste kerken. Archeoloog André Numan uit Haarlem komt donderdagavond 12 april naar Castricum voor een lezing over dit onderwerp naar Huis van Hilde.

André Numan publiceerde onder meer over zijn onderzoek naar middeleeuwse bewoningssporen in het centrum van Haarlem en over de geschiedenis van Noord-Hollandse kerken en kapellen in de Middeleeuwen. Hij was actief betrokken bij archeologisch onderzoek in binnen- en buitenland en verbonden aan het Amsterdams Archeologisch Centrum van de Universiteit van Amsterdam. Met zijn verhaal sluit hij de serie van acht lezingen af, die Huis van Hilde in samenwerking met de Stichting Oer-IJ het afgelopen half jaar organiseerden.

Kaarten voor de lezing zijn te koop via de website www.oerij.eu. De kosten voor een avond bedragen 10 euro (inclusief koffie). Vrienden van het Oer-IJ krijgen 10 procent korting. Meer informatie is te vinden op de website oerij.eu of bel met vragen naar Huis van Hilde: 023-5143247.