BEVERWIJK - 8 mei bespreekt Sonja van Driel alle facetten van de trouwfotografie bij het fotografiecentrum ISOO.nu aan het Stationsplein 46 in Beverwijk. Het fotograferen van een trouwdag is een grote uitdaging en een verantwoordelijke taak. De spanning van de unieke momenten die zich nooit meer herhalen, leggen druk op de schouders van de fotograaf. Een boeiende compositie maken, het licht naar je hand zetten, omgaan met mensen die voor een camera verstijven, als fotograaf wil je controle hebben over een goed resultaat. En dat kán. Deze leerzame lezing bereidt je voor en geeft waardevolle informatie voor het in beeld brengen van een trouwdag.

Wat kun je zoal verwachten? Hoe je bijvoorbeeld kunt anticiperen op de unieke momenten. Hoe je foto-opnames kunt maken die zowel technisch als compositorisch in orde zijn. Of hoe je een gevarieerde fotoserie kunt maken zonder mensen en situaties te ensceneren. Verder komt aan bod het fotograferen in donkere ruimtes en bij fel zonlicht. En hoe je interessante foto’s maakt tijdens de officiële momenten, bij groepsfoto’s en de fotosessie van het bruidspaar. Tot slot wordt ook de benodigde apparatuur voor het fotograferen in verschillende (licht)situaties ter sprake gebracht.

Aan het einde van de lezing is er nog gelegenheid tot het stellen van vragen.

Sonja van Driel is haar carrière begonnen als beroepsfotograaf. Tegenwoordig schrijft zij boeken voor fotografen, publiceert in fotomagazines en geeft workshops in binnen- en buitenland. Haar boeken zijn informatief, praktijkgericht en leerzaam. Kenmerkend is haar heldere uitleg en soepele schrijfstijl. Zowel het boek JA, Praktijkboek Hedendaagse Trouwfotografie als Flitsen met een Reportageflitser worden met maar liefst vijf sterren gerecenseerd (Bol.com). Na afloop van de lezing zijn de boeken te koop met € 2,50 korting.