NOORD-HOLLAND - Veel mensen lijken zich voor te bereiden op thuisisolatie. De schappen van een aantal supermarkten in de provincie zijn leeg als gevolg van het coronavirus.

Brood, pasta, wc-papier en bier, er wordt van alles gehamsterd. Nu het RIVM heeft aangeraden om thuis te blijven met lichte verkoudheidsklachten en veel organisaties beslissen vanuit huis te werken lijken veel mensen het zekere voor het onzekere te nemen.

Normaal boodschappen doen
Een woordvoerder van Albert Heijn laat weten dat er met de aanvoer van producten geen problemen zijn, dus dat schappen gewoon gevuld zullen worden. Brancheorganisatie van supermarkten CBL roept mensen daarom ook op normaal boodschappen te doen.

Hygiëne
"Wij zetten ons in om onze schappen en assortiment aan te vullen en zo veel mogelijk klanten van dienst te zijn. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en zorgen voor snelle besluitvorming en acties passend bij de situatie", vertelt de woordvoerder. Daarbij wordt er gelet op de hygiëne en worden klanten aangeraden passende afstand van elkaar te houden.

'Het leek wel Kerst'
Op Twitter wordt verbaasd gereageerd op het feit dat er door sommigen massaal wordt ingeslagen: "Ik schrok wel toen ik al die lege schappen zag", schrijft de een. "Wat een onzin. De meeste producten zijn langer houdbaar dan het virus zelf", relativeert een ander. "Het leek wel alsof het Kerst was", laat weer een ander weten.