NEDERLAND - Hoewel de herfst afgelopen week officieel is begonnen en er de afgelopen dagen nogal wat regen viel lijkt de laatste week van september een stuk fraaier te worden. Met aardig wat zonuren en niet al teveel wind zijn er tal van mogelijkheden om buiten te vertoeven door bijvoorbeeld te gaan wandelen of fietsen.


Zondag blijft het droog en er is veel ruimte voor de zon, al heeft het (noord)westen nog te maken met wat wolken. De wind is zuidelijk en matig van kracht boven land, aan zee vrij krachtig. De temperatuur stijgt naar 18 graden in het noorden tot 20 graden in het zuiden.

In de nacht naar maandag is het overwegend helder met alleen wat sluierbewolking. De zuidenwind is overwegend zwak van kracht en de temperatuur daalt naar 8 graden in het binnenland tot 11 graden in de kustgebieden. Overdag blijft er flink wat ruimte voor de zon met wat sluierwolken, al is het westen en noorden gevoelig voor een paar dikkere wolken. Het blijft wel droog en de temperatuur komt wat hoger uit met 20 graden in het noorden tot lokaal 23 graden in het zuiden.

Op dinsdag lijkt de temperatuur nog wat hoger uit te komen met van noord naar zuid 21 tot 24 graden. Het weerbeeld bestaat uit een afwisseling van zonnige perioden en wolkenvelden, maar het blijft waarschijnlijk nog wel droog.

Woensdag draait de wind wat meer naar het westen en daalt de temperatuur iets, naar zo'n 20 graden. Wolken en de zon wisselen elkaar dan af. Vooral later op de dag neemt de kans op een enkele regenbui toe.

Vanaf donderdag neemt de wind meer toe vanuit het zuidwesten en is er kans op een paar buien, met name in het westen en noorden. Verder in het binnenland zijn de neerslagkansen wat kleiner. De temperatuur ligt dan rond 19 graden.

Op vrijdag in in het volgende weekend lijkt het weer wat rustiger en droger te worden met meer ruimte voor de zon. Daarbij liggen de temperaturen waarschijnlijk rond normaal voor de tijd van het jaar, net op of onder de 20 graden.