CASTRICUM - Op 6 maart start Toonbeeld een nieuwe cursus “Striptekenen”
Vier woensdagavonden waar u onder leiding van docent Hanna Looye de beginselen van het striptekenen leert. Natuurlijk zal er bij voldoende belangstelling een vervolg- verdiepingscursus worden aangeboden.

Één afbeelding kan een heel verhaal vertellen. Maar wil je een verhaal vertellen waarin tijd verstrijkt en meerdere dingen gebeuren dan kan je dit het beste doen met een reeks van afbeeldingen. In deze introductiecursus leer je hoe je met één of meer afbeeldingen een mop kan vertellen, een ervaring kan beschrijven of een verhaal kan laten zien.

Tijdens de cursus ontwerp je jouw eigen stripfiguur, verzin je een wereld en de avonturen die jouw stripfiguur hierin beleeft en teken je meerdere korte stripverhalen.
We gaan in op hoe je een strip karakter ontwerpt, hoe je hem laat bewegen en verschillende emoties geeft. De achtergrond in de strip waarbij we kijken naar verschillende manieren waarop je de scene kan laten zien. Kaders en de hoeveelheid plaatjes die je nodig hebt om een verhaal te vertellen. En ten slotte de manier waarop jij jouw verhaal uitbeeld in tekst en afbeelding.


De cursus bestaat uit vier lessen van anderhalf uur en de kosten bedragen € 74,50 Aanmelden kan via www.toonbeeld.tv