CASTRICUM - Komt u ook naar de informatieavond over het nieuwe zwembad. Op dinsdag 10 oktober vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom in Sportcentrum De Bloemen, De Bloemen 71 in Castricum

Ter vervanging voor zwembad De Witte Brug

De gemeente heeft de afgelopen maanden een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren naar een nieuwe zwembad in het gebied Noord-End in Castricum.. Het nieuwe zwembad komt ter vervanging van Zwembad De Witte Brug, dat sinds 1973 bestaat.. De gemeenteraad heeft in december 2016 besloten dat de locatie van de nieuwe zwemvoorziening wordt gezocht in het gebied Noord-End in Castricum.

Haalbaarheidsonderzoek

De gemeente heeft voor het haalbaarheidsonderzoek gesproken met partijen in het gebied en gebruikers van het huidige zwembad. In deze gesprekken zijn meerdere locaties en varianten naar voren gekomen. Al deze locaties zijn onderzocht en beoordeeld. Daarnaast zijn zeven zwembadvarianten, variërend van klein naar groot, ruimtelijk en financieel uitgewerkt. Bekijk hier het rapport Nieuwe Zwemvoorziening Noord-End Castricum en de bijlagen bekijkt u hier.

Drie locaties en drie varianten

Het college stelt aan de gemeenteraad voor om drie locaties en drie varianten de komende maanden verder uit te werken. Het gaat om de volgende locaties:

  • veld 5 van voetbalvereniging FC Castricum (achter het Jac. P. Thijsse College),
  • het 2e veld van FC Castricum en
  • de plek van de Pegasusvijver.

De gemeenteraad bespreekt deze maand de uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek.

Voordat de raad het besluit neemt, willen we graag eerst van de omwonenden horen wat zij van de verschillende locaties en varianten vinden.