CASTRICUM - Zaterdag 17 maart streden de jongste atleten van Atletiek Vereniging Castricum, samen met ruim 1200 andere jeugdatleten uit de regio’s 1 t/m 5 (de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland), om de beste plaatsen in de districtsfinale van de Atletiekunie Crosscompetitie seizoen 2017-2018.

Maar liefst 28 enthousiaste pupillen en junioren van AVC waren hiervoor uitgenodigd op basis van hun goede prestaties in drie Noord-Hollandse voorronden. De organiserende vereniging AV Pijnenburg in Soest had een pittig parcours uitgezet met mul zand, scherpe bochten en heuveltjes. Met daarbij temperaturen onder het vriespunt, af en toe een sneeuwbui en een ijskoude snijdende wind uit het noordoosten werd het echt bikkelen in deze finale.

Eerste plaats voor Sepp Schulte

Sepp Schulte wist in een magistrale race als eerste over de finish te komen in de categorie jongens pupillen A2. Hij liet zo’n 85 atleten achter zich, en liep de 1500 meter lange cross in 5.22 minuten. Voor deze geweldige prestatie op dé wedstrijd van het jaar mocht de 10-jarige Sepp een enorme beker mee naar huis nemen (foto).

Andere opvallende prestaties waren er van Melle Bernhard. Met zijn 7e plaats in de leeftijdscategorie jongens pupillen A1 behoort hij tot de top-10 van de beste jeugdatleten uit de drie bovengenoemde provincies. Franka Holland liet eveneens een knappe top-10 klassering zien, deze getalenteerde D2 juniore eindigde als 8e in haar leeftijdscategorie.

TDR Jeugd

De oudste junioren, de jongens junioren A en B (trainend bij de jeugdgroep van Team Distance Runners) mochten vijf kilometer lopen. Duncan Steenbakker wist een 3e plek te bemachtigen en finishte, bij de junioren B, in een tijd van 16.50 minuten. Bij de junioren A finishte Koen Grandiek als 3e in een tijd van 17.12 minuten. De jongens van AV Castricum wisten hiermee bovendien een eerste plek te pakken bij het ploegenklassement. Naast Duncan Steenbakker en Koen Grandiek liepen ook Timo Stegink en Kick Castricum mee in de ploeg. Timo Stegink behaalde 7e plek bij de junioren A. Kick Castricum behaalde als B-junior een 13e plek. Voor deze prestatie kregen zij als ploeg een fraaie beker mee naar Castricum.

De meiden junioren A en B kregen daarna de kans om te presteren. De drie kilometer lange wedstrijd was een uitdaging voor de atleten. Er werd ondanks het mulle zand zeer snel gestart; Cheryl Konijn behaalde een 6e plaats, gevolgd door Maaike Bakker op een 9e plaats.

Al met al een fraai afsluiting van het crossseizoen voor de jeugd en trainers van AV Castricum, waarna het vizier weer op het baanseizoen gericht kan worden.