CASTRICUM - Lekker aan het werk in de tuin? Vanaf zaterdag 25 maart kunt u zolang de voorraad strekt gratis compost halen bij het afvalbrengdepot aan het Schulpstet nummer 17.

Wethouder Schijf helpt mee

Op zaterdag komt wethouder Schijf om 09.00 uur helpen met het compost scheppen. Breng zelf een schep mee en doe de compost in zelf meegebrachte zakken of een aanhanger. Denk eraan dat u de aanhanger goed afdekt met een zeil of een net, anders riskeert  u een boete.

De compost komt van opgehaalde gft- en groenafval

De compost die u  ophaalt komt van uw gft- en groenafval. Van iedere volle container van 240 liter kan 25 tot 30 kilo compost gemaakt worden. Naast compost maakt HVC er ook biogas van. Zo ziet u dus dat uw afval waardevol is!  Een gemiddeld huishouden heeft 160 kilo gft per jaar. De helft hiervan, belandt in de gft-bak. De andere heft in de restafvalbak en dat is zonde. Want een volle gft-bak levert voldoende groen gas om 21 dagen lang mee te koken of bijna een dag het huis mee te verwarmen.

Meer informatie

Meer informatie over gft en het scheiden van afval vindt u op www.indegoeiebak.nl. Op www.compostdag.nl vindt u meer informatie over de Compostdag.