De gietvloer staat bekend om hun strakke uiterlijk en lange levensduur. Dat komt doordat deze vloer bestaat uit een sterke laag die vloeibaar op de ondervloer wordt aangebracht. Hierdoor krijgt de volledig egale gietvloer zijn naadloze karakter, met grote voordelen van dien. Om het strakke uiterlijk van deze vloer te behouden, is het essentieel dat de ondergrond egaal vlak is. Dit wordt gedaan door deze voor te behandelen met primer onder de egaline. Deze voorbehandeling is altijd nodig, en kan de levensduur en het uiterlijk van je gietvloer aanzienlijk bevorderen.

Wat is egaline?

Een gietvloer van egaline is een middel dat bestaat uit een kunsthars en cement. Dit wordt vloeibaar gebracht met een pomp op de huidige ondergrond aangebracht met een dikte van rond de 1 tot 5 millimeter. Het resultaat is een sterke en flexibele ondervloer waar we ook andere soorten vloeren kunnen worden gelegd. Vooral voor een gietvloer is dit een veel toegepaste voorbehandeling. Je vloer zal hierdoor iets hoger komen te liggen en de prijs voor je gietvloer zal stijgen, maar op de lange termijn is dit vaak wel de beste optie.

Is egalisatie altijd nodig?
Egaline gietvloer of een anhydrietvloer wordt gebruikt om bestaande schuimbetonvloeren die zich in een slechte staat bevinden te vereffenen. Dit is dus zeker altijd nodig op schuimbeton, ook niet als je een gietvloer gaat leggen. Heb je bijvoorbeeld een woning gebouwd, dan kan het zijn dat je schuimbeton ondervloer niet vlak genoeg is voor de nieuwe gietvloer. Ook de dikkere soorten gietvloeren hebben vaak geen egaliserende onderlaag nodig. Is jouw huidige vloer echter niet egaal, niet stabiel en laat je hier een dunne gietvloer op plaatsen, dan is het wel verstandig om wat extra uit te geven en deze te laten egaliseren met egaline of anhydriet.

https://woodstock-vloeren.nl/gietvloer/

https://www.woodstock-vloeren.nl/vloeren/