CASTRICUM - De mensen van Huis van Hilde maken tijdens de Kinderboekenweek, vanaf 4 oktober 2017, een tournee langs bibliotheken in de regio rond Castricum.

Ze vertellen dan over het werk van archeologen en ze nemen bodemvondsten mee. Want wat vinden archeologen nou precies? Soms vinden ze dus hele griezelige dingen… zoals botten en schedels! Hoe zijn die in de grond terechtgekomen? En kun je aan die botten ook zien wat er in het verleden is gebeurd?

Schrijf of teken je eigen verhaal en win

Daarna mag je zelf aan de slag. Natuurlijk kun je zelf ook een verhaal verzinnen bij zo’n spannende vondst. Schrijf, teken of maak je eigen stripverhaal over hoe botten of schedels onder de grond terecht komen. Je doet dan meteen mee aan de wedstrijd die Huis van Hilde en de bieb samen organiseren.

Voorstelling met prijsuitreiking

Alle kinderen die meedoen, krijgen bij het inleveren van hun werkstuk een gratis toegangskaartje voor de voorstelling bij het Huis van Hilde, Westerplein 6 in Castricum op vrijdag 13 oktober, ’s middags rond 16.00 uur. Dan is ook de prijsuitreiking. Gedeputeerde Jack van der Hoek van de provincie Noord-Holland reikt de prijs uit.

Doe ook mee

Kijk bij Huis van Hilde wanneer de schrijf- en tekenwedstrijd ‘Ongelooflijk griezelige opgraving’ bij de bieb bij jou in de buurt is.
De wedstrijd is voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Per keer kunnen maximaal 15 kinderen meedoen. De toegangsprijs is € 2,50. Aanmelden kan via deze website.