CASTRICUM - Het moet best een rare gewaarwording zijn geweest voor Marcel Steeman, wethouder voor D66 in Castricum. Ineens kreeg hij een tip van iemand dat zijn foto werd gebruikt op de datingsite Relatieplanet. Dat terwijl hij gelukkig is met zijn huidige partner.

"In de inbox: iemand gebruikt mijn foto op @Relatieplanet", tweet Steeman vol verbazing. "Aan de ene kant een beetje boos, aan de andere kant ook wel een soort compliment. Ik ben allang blij dat ik één iemand aan de haak heb geslagen met dit hoofd."

In het screenshot dat hij bij zijn tweet heeft gevoegd is de profieltekst bij zijn foto te lezen. "Leuk dat je op mijn profiel kijk!", staat er. "Ik ben Freeekje. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan skiën en tennis. Mijn positieve kanten zijn dat ik altijd vrolijk ben."

"Ik ben op zoek naar sportieve dames met stoer kort kapsel. Mocht ik je interesse hebben opgewekt, stuur dan gerust een berichtje en wie weet gaan wij binnenkort op date!"

Reactie Relatieplanet

Relatieplanet heeft inmiddels gereageerd op de tweet van Steeman: "Beste Marcel, dat is natuurlijk niet de bedoeling! We hebben het profiel doorgegeven aan onze klantenservice. Dankjewel voor het doorgeven."

Wie er achter het nepprofiel zit is niet bekend.