CASTRICUM - Het Clusius College in Castricum heeft opnieuw het predicaat Excellente School gehaald en niet alleen voor de al eerder tot excellent benoemde basisberoepsgerichte leerweg maar voor alle geboden leerwegen! Het predicaat Excellente School geldt als de Michelinster binnen het onderwijs. Een unieke prestatie, hiermee is het Clusius College één van de weinige scholen in Nederland die zich als gehele school ‘Excellente School’ mag noemen.

Excellente scholen zijn scholen met bijzondere kwaliteiten. Zo kenmerkt het Clusius College Castricum zich als een ‘School van Kansen.’

Afgelopen maandag 22 januari werd bekend gemaakt welke scholen het predicaat Excellente School voor de komende drie jaar mogen dragen. Patricia Bleeker, directeur Clusius College, kreeg uit handen van jurylid Paul Zevenbergen het predicaat overhandigd.

Naast het jurylid waren ook burgemeester Mans, wethouder Rood (onderwijs), leerlingen en medewerkers aanwezig bij deze feestelijke onthulling.

De jury geeft aan dat het Clusius College daadwerkelijk een ‘School van Kansen’ is. “De school van kansen is een gedragen motto en wordt erkend en herkend door zowel leerlingen, ouders, medewerkers als bestuur. Het Clusius College is er voor iedere leerling,” aldus het jurylid.

In het juryrapport valt onder andere te lezen dat er met ruim 1000 vmbo-leerlingen rust in de school heerst. In het gesprek dat de jury heeft gevoerd met leerlingen werd aangegeven dat de school een veilige cultuur heeft. Leerlingen worden door elkaar aangesproken op hun gedrag.

“Wij vinden het welbevinden en de ontwikkeling van onze leerlingen bijzonder belangrijk,” vertelt directeur Patricia Bleeker. “Het bieden van kansen aan leerlingen staat bij het Clusius hoog in het vaandel. Veel leerlingen zijn gediplomeerd in een hogere leerweg dan waarmee zij binnenkwamen. Wij bieden al onze leerlingen kansen. Dit predicaat laat nog eens extra zien hoe mooi het vmbo is.”