CASTRICUM - Onder de naam Heerlijkheid Castricum – Voor Liefhebbers start gemeente Castricum deze maand een promotiecampagne. Al het moois dat we hier hebben in de sfeer van recreatie, toerisme en cultuur wordt voor het voetlicht gebracht. In een eerste fase richt de campagne zich op onze eigen bevolking. Castricum wordt nog leuker voor onszelf. En voor onze bezoekers.

Castricumse kwaliteiten

Castricum bezit een aantal welbekende kwaliteiten: het prettige, kleinschalige strand, het prachtige bos- en duingebied en de vermaarde camping Bakkum. Het nieuwe archeologiecentrum Huis van Hilde groeide met zijn aansprekende presentatie al snel uit tot een grote publiekstrekker. Toch is dit lang niet het complete plaatje. De gemeente – met haar kernen Castricum, Bakkum, Limmen, Akersloot en eiland De Woude – heeft een rijkgeschakeerd palet aan recreatieve, toeristische en culturele faciliteiten en activiteiten. Met grote parels én niet minder interessante kleine diamantjes. Het gemeentebestuur vindt het tijd om het geheel eens goed zichtbaar te maken.

Voor liefhebbers

‘Met de slogan van de campagne, “Voor Liefhebbers”, willen we de breedte van ons aanbod benadrukken,’ aldus toerismewethouder Kees Rood. ‘Of je nu liefhebber bent van natuur, strandvermaak, sportief recreëren, cultuurhistorie of culturele evenementen, in onze gemeente vind je veel van je gading.’ De Voor Liefhebbers-campagne spreekt mensen aan op hun specifieke belangstelling. In het woord ‘liefhebber’ klinken passie, keuze en exclusiviteit door. Een liefhebber weet wat hij wil en wanneer hij het vindt, wordt het genieten.

Mensen inspireren

Het gemeentebestuur wil om te beginnen de inwoners beter informeren over het recreatieve en culturele aanbod. Met als doel dat er meer deelname ontstaat en men een goed gevoel krijgt bij wat de eigen omgeving te bieden heeft. Ook ondernemers en culturele organisaties worden erbij betrokken. Wethouder Rood: ‘Het bijzondere van onze gemeente is dat we een zeer actieve bevolking hebben. Er zijn best veel mensen die zich nu al ambassadeur van hun woonplaats voelen en dat positieve gevoel met anderen delen. Met deze campagne willen we nog meer mensen daartoe inspireren. Wanneer onze gemeenschap trots en enthousiasme uitstraalt, wordt het hier nóg leuker. Voor onszelf én voor onze bezoekers.’ Voor meer informatie: www.facebook.com/voorliefhebbers.