ALKMAAR - “Het kwam als een complete verrassing, maar het winnen van zilver op de Dutch Beer Challenge geeft een enorme boost aan het vertrouwen dat we op de goede weg zijn”. Aan het woord is Alkmaarder Daan Visser, samen met mede-eigenaar Tim Odeh is hij sinds augustus 2016 keihard aan het werk om de Alkmaarse brouwerij op de kaart te zetten. En dat dat nu al beloond wordt met een zilveren medaille op Nederlands meest prestigieuze biercompetitie, had hij zelf ook niet durven dromen! 

Belangrijkste Nederlandse biercompetitie
De Dutch Beer Challenge is de belangrijkste Nederlandse biercompetitie. De vakjury bestaat uit 32 leden uit binnen- en buitenland. Zij hebben eind maart bijna driehonderd bieren gekeurd door blind te proeven. Woensdagavond 5 april werden de winnaars bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Hulstkamp Gebouw in Rotterdam. Brouwerij 1573 won met hun Pinksterdrie zilver in de categorie Zwaar Blond. Er waren in totaal 21 categorieën met in totaal 56 winnaars.

Over Brouwerij 1573
De oprichters van Brouwerij 1573 zijn al jaren hobby brouwers. Zelf bier brouwen in de keuken, recepten testen en zoveel mogelijk mensen hun eigen brouwsel laten proeven, dat is waar ze gelukkig van werden. In augustus 2016  hebben de twee de knoop doorgehakt en besloten er volledig voor te gaan. Het bier wordt vooralsnog gebrouwen bij de Noord-Hollandse Brouwerij in Uitgeest en Berging Brouwerij in Purmerend, maar er zijn vergevorderde plannen voor een eigen brouwerij in de binnenstad.