CASTRICUM - De Afvalwijzer neemt het stokje over van de huidige ‘Recyclemanager’, die per 1 januari stopt.

De Afvalwijzer is een app en website waarop alle informatie over afval in Castricum te vinden is. Zo is er voor ieder adres in Castricum een persoonlijke afvalkalender en is makkelijk en snel te vinden hoe afval het beste gescheiden kan worden

Alle informatie over afval op één plek

De Afvalwijzer is een gratis app en website (mijnafvalwijzer.nl) waar alle informatie over afval in Castricum te vinden is. Naast de afvalkalender staat er onder andere informatie over:

  • de openingstijden van het afvalbrengstation
  • wat er moet gebeuren bij een kapotte rolemmer
  • brenglocaties in de gemeente
  • het scheiden van afval: wat hoort waar

Ook kunt u via mijnafvalwijzer.nl een persoonlijke afvalkalender uitprinten op postcode en huisnummer. Lukt dit niet, dan kunt u bij de informatiebalie in het gemeentehuis of bij het kantoor van Wijkbeheer aan Schulpstet 17, om een geprint exemplaar vragen.

Makkelijk, snel en handig

De app of website is altijd actueel. Wijzigingen in het ophaalschema, bijvoorbeeld door sneeuw of een technisch mankement aan de vuilniswagen verwerken wij direct verwerkt in het overzicht. Het is dan gelijk duidelijk of u de bak aan de weg moet laten staan of binnenhalen en wanneer het nieuwe ophaalmoment is. Een handige tip is het instellen van pushnotificaties bij de app. Via een herinneringsbericht ontvangt u informatie over welke bak of zak er naar buiten moet.

Aval scheiden: dat kan beter

Verbranden van afval kost geld en er gaan goed bruikbare grondstoffen verloren. Het is dus slim om afval goed te scheiden. Thuis scheiden levert de beste kwaliteit grondstoffen op. In onze gemeente scheiden wij al 60% van het afval. Dat is mooi, maar nog niet genoeg. De inzet is 75% in 2020. Wij hopen dat u door het gemak van de Afvalwijzer meer afval gaat scheiden en de kwaliteit van de afvalscheiding verbetert.

Downloaden app

Afvalwijzer is gratis te downloaden in de Apple App store en de Google Playstore. U vindt dezelfde informatie terug op de website www.mijnafvalwijzer.nl.

Meer informatie

Heeft u vragen over de Afvalwijzer, dan kunt u mailen naar: afvalwijzer@debuch.nl of bel met het Klantcontactcentrum via telefoonnummer 14 0251.

Uw afvalpas blijft geldig

De afvalpas voor afvalbrengstation Schulpstet blijft geldig. Op sommige afvalpassen staat een vervaldatum, maar ook deze passen zijn nog gewoon te gebruiken.