CASTRICUM - De 17-jarige Charly T. uit Castricum wordt vandaag vrijgelaten uit de Spaanse cel waar hij al maanden vastzit.

De NOS meldt dat het hof in Alicante daarmee instemt met de eis van de advocaten van de jongen. Hij zat sinds augustus in een Spaanse cel op verdenking van seksueel misbruik van twee Engelse meisjes van 12 en 14 jaar.

Zijn vader is in Spanje om hem terug te brengen naar Nederland, waar hij zijn rechtszaak in vrijheid kan afwachten. Volgens vriend van de familie Fred Vos moet Charly zich op 18 maart weer melden in Spanje om de uitspraak aan te horen.

Hel
De zomervakantie van Charly in Spanje eindigde vorig jaar niet zoals verwacht nadat twee Engelse meisjes van 12 en 14 jaar hem beschuldigden van misbruik. De jongen had op de ochtend van zijn vertrek uit Spanje een afspraak met de twee meisjes bij het zwembad van het bungalowpark waar zowel hij als de meisjes verbleven. Het drietal dronk die ochtend een fles wodka. Volgens de meisjes zijn daarbij een aantal seksuele handelingen gepleegd tegen hun wil in.

De vader van Charly vertelde eerder aan NH Nieuws dat de stemming vrijpostig was en dat een van de meisjes probeerde de zwembroek van Charly uit te trekken. Er werd volgens de vader op een gewone manier afscheid genomen: "Ze gaven elkaar een kus en een knuffel en hij stapte bij mij in de auto. Er was niks vreemd aan de hand." De meisjes beschuldigden Charly daarna van misbruik, waarna hij werd opgepakt.

Volgens het Spaanse OM gebruikte Charly geweld of intimidatie tijdens het vermeende seksuele misbruik. Dat de twee meisjes onder de zestien jaar zijn weegt in Spanje extra zwaar. Tegen T. is vier jaar gevangenisstraf plus een jaar ondertoezichtstelling geëist.