CASTRICUM - Het zijn verdrietige tijden voor de familie Drent. Hun geliefde kat Xavi is waarschijnlijk op een gruwelijke manier aan zijn einde gekomen.

„Onze kater Xavi, muisgrijs van kleur en pas negen maanden oud, ging zaterdag 21 januari na het eten nog even naar buiten.” vertelt mevrouw Drent.
„We hebben hem niet meer teruggezien. Maandag hebben we iedereen laten weten dat hij vermist was. We hebben flyers opgehangen, Xavi geregistreerd op websites en we zijn veel wezen zoeken. Woensdagmiddag stond er opeens een meneer aan de deur die dinsdag een dode grijze kat in de bosjes vlakbij het voetbalveld van FC Castricum en de JOP (jongerenontmoetingsplek, redactie) had zien liggen. Hij zei erbij dat het een akelig gezicht was, want zijn hele kop was eraf.”

Nadat het echtpaar van de eerste schok was bekomen, zijn zij samen met de man gaan zoeken.
Drent: „Maar alles wat we terug hebben kunnen vinden, was een plukje grijs haar. Wat is er vanaf zaterdag gebeurd? Die vraag houdt ons de hele tijd bezig. We hopen dat iemand iets gehoord of gezien heeft. Laat het ons alsjeblieft weten.”

Het echtpaar Drent heeft de dierenambulance ingeschakeld.
„Ook daar vonden ze het een raar verhaal. Zou een vos zoiets kunnen doen? We zijn bang dat dit toch 
door mensenhanden is gedaan. Hoe ziek het ook klinkt.”

Wie meer weet, kan bellen met 0251 - 652780.