CASTRICUM - Een 18-jarige jongen heeft vannacht zwaargewond aangebeld bij een woning in de Gasstraat in Castricum. Hij bleek kort daarvoor bij een roofoverval nabij archeologiecentrum Huis van Hilde meerdere keren te zijn gestoken.

Uit politieonderzoek is inmiddels gebleken dat het slachtoffer op een scooter reed en aan de westzijde van het station werd tegengehouden door vier jongens. Zij eisten zijn waardevolle bezittingen op, maar die gaf hij niet af. Hij liet z'n scooter vallen en rende weg, maar werd onderweg overmeesterd en meerdere keren gestoken.

Nadat de aanvallers van de man uit het zicht waren verdwenen, is hij naar de woning in de Gasstraat gelopen. De bewoners hebben de hulpdiensten gealarmeerd. Behalve een ambulance kwam ook een traumateam ter plaatse.

Scooter slachtoffer bleek gestolen
Het slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met hem gaat, is niet bekend. De scooter van het slachtoffer is teruggevonden en bleek eerder te zijn gestolen.

Ondanks een zoektocht in de omgeving heeft de politie nog geen verdachten kunnen aanhouden. De politie roept getuigen op zich te melden.