CASTRICUM - Op zondag 21 november jl. heeft een poging overval plaatsgevonden op een snackbar aan de Burgemeester Mooijstraat. Twee mannen lopen de snackbar binnen en bedreigen de eigenaar en een klant met een mes en eisen geld. De politie is nog op zoek naar één van de twee daders. De man staat duidelijk op camerabeeld.


Omstreeks 20.25 uur lopen de daders de snackbar binnen. Beiden dragen donkere kleding met capuchon en een mondkapje. Ze lopen direct naar de eigenaar en bedreigen hem met een mes. Ook een klant wordt bedreigd door de mannen. De daders probeerden een greep uit de kassa te nemen maar dit mislukte. Na enkele angstige minuten voor de slachtoffers, vertrekken zij zonder buit.

Op 22 november jl. heeft de politie een 18-jarige man uit Castricum aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de poging overval. Omdat de politie nog op zoek is naar de medeverdachte worden zijn beelden vertoond. Het gaat om de man rechts in beeld met het blauwe mondkapje. De andere man tonen wij onherkenbaar omdat zijn identiteit bekend is. Hij is in bewaring gesteld.

- Herkent u de man rechts in beeld? Wellicht in combinatie met de kleding.
- Herkent u zichzelf op beeld? Meld u z.s.m. bij de politie
-Heeft u andere informatie over deze zaak?

Neemt u dan contact op met de politie via bijgaand tipformulier of telefonisch via 0800-6070. Anoniem melden kan ook via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Graag met vermelding van zaaknummer: 2021242933