CASTRICUM - De meeste contacten met de politie verlopen tegenwoordig telefonisch en via het internet. Deze nieuwe ontwikkelingen zorgen ervoor dat het aantal bezoekers van politiebureaus steeds verder terugloopt. Dat geldt ook voor het politiebureau aan de Eerste Groenelaan 68 in Castricum. Daarom is besloten de openingstijden aan te passen op het bezoekersaantal.


‘Agenten kunnen op deze tijden beter op straat ingezet worden, daar waar inwoners en ondernemers hen het liefst zien en nodig hebben’, geeft burgemeester Toon Mans aan. Vanaf 23 maart zijn de nieuwe openingstijden van bureau Castricum op maandag en op donderdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. Daarnaast is de politie natuurlijk 24 uur per dag en zeven dagen in de week bereikbaar.

Aangiftemogelijkheden uitgebreid

De mogelijkheden om aangifte te doen zijn de afgelopen jaren uitgebreid met de telefonische aangifte, aangifte op afspraak (0900-8844), aangifte via internet www.politie.nl, en via 3D-aangifteloketten. De politie kan ook bij specifieke aangiften, zoals bij woninginbraken, bij mensen thuis een aangifte opnemen. Meer informatie over het doen van aangifte vindt u op www.politie.nl.

Voor vragen, tips of een afspraak is de politie telefonisch bereikbaar via 0900-8844. Bel in dringende gevallen altijd 112.