Een 87-jarige vrouw uit Castricum is het slachtoffer geworden van een zeer laffe babbeltruc.

Er werd vrijdagmiddag rond 13.15 uur bij de dame aangebeld. Er moest iemand het gebouw aan De Boogaert in voor 'metingen'. Het hoogbejaarde slachtoffer heeft de man het complex binnen gelaten. Korte tijd later stond de man bij haar woning voor de deur. Bij het slachtoffer binnen moest de waterstand 'gecontroleerd' worden. Voor de vrouw er erg in had was de verdachte binnen in de woning en stond paar minuten later ook weer buiten.

De vrouw had niet door dat ze in die korte tijd bestolen was van haar bankpas. De 'meteropnemer' zwaaide zelfs nog even vriendelijk naar de bejaarde vrouw  bij het voorbij fietsen. Later werd het slachtoffer gebeld door iemand van de bank / politie. Haar bankpas was gevonden en de beller had een aantal vragen; een van de vragen was haar pincode.

Later in de middag ontdekte de vrouw dat er een paar honderd euro van haar rekening was verdwenen.

Signalement 
Van de dader is het volgende signalement bekend: man, leeftijd onbekend, getinte huidskleur, smal gezicht, bruine ogen, donker krullend haar, ongeveer 1.80 meter lang. Hij droeg een oranje/bruine jas en sprak goed Nederlands. Man vertrok op een fiets.

Getuigen of mensen die iets weten over deze laffe diefstal worden verzocht te bellen met 0900-8844.

Zeer kwalijk 
In de aangifte laat het slachtoffer aan de politie weten dat het vertrouwen in de medemens een flinke deuk heeft opgelopen. Op slinkse wijze werd het slachtoffer overtuigd dat alles in orde was. Dit neemt ze de dader zeer kwalijk.

De politie wil benadrukken dat bankmedewerkers en agenten nooit om een pincode (of bankpas) zullen vragen. Lees meer...

2016271358