Maandagavond 26 november werd een hardloopster opzettelijk neergestoken. Kort daarvoor, op donderdag 22 november, zijn vermoedelijk ook twee andere vrouwen gestoken in Castricum.

De recherche heeft deze twee incidenten in Castricum betrokken bij het onderzoek van de neergestoken hardloopster in Egmond a/d Hoef. Het is nog onduidelijk of er een verband is tussen de drie misdrijven en of dat het om dezelfde automobilist gaat.

Aangereden en neergestoken hardloopster
Op maandagavond 26 november raakte een 18-jarige vrouw tijdens een rondje hardlopen gewond. Terwijl zij rond 19.40 uur rende over de Rinnegommerlaan, werd ze aangereden door een donkerkleurige auto. Daarbij werd ze in haar borst gestoken.

Aanrijdingen Castricum
Enkele dagen eerder, op donderdag 22 november, zijn twee andere vrouwen aangereden in Castricum. Rond 17.45 uur werd een 18-jarige vrouw aangereden toen zij op de Zanddijk fietste. Het slachtoffer liep hierdoor een klaplong op.
Enkele ogenblikken later werd op diezelfde dijk nog een vrouw (52) tijdens het hardlopen aangereden. Deze vrouw raakte hierbij gewond aan haar arm.

Rijrichting
De hardloopster in Castricum verklaarde dat de auto wegreed in de richting van Heiloo. De fietsster gaf aan dat de automobilist in de richting van de Westerweg reed.

Getuigen gezocht
De politie is dringend op zoek naar getuigen. Heeft u donderdagmiddag 22 november iets verdachts gezien op de Zanddijk in Castricum? Of heeft u meer informatie over het incident in Egmond aan den Hoef op maandagavond 26 november? Neem contact op met de politie. Ieder detail is van groot belang.
Neem contact op met de politie via bijgaand tipformulier of via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.