Akersloot - Door een goede melding van een getuige kon de politie op vrijdagmorgen twee verdachten van inbraak aanhouden. Het gaat om Amsterdammers van 21 en 22 jaar oud.

Omstreeks 03.40 uur kreeg de politie de melding dat er geprobeerd werd in te breken in een woning aan de Simon Pauwelslaan in Akersloot. Drie mannen waren er echter vandoor gegaan in een personenauto. De getuige had het kenteken genoteerd en had dit doorgegeven aan de politie. Tijdens een zoektocht in de omgeving werd de auto op een parkeerterrein aangetroffen. Twee van de verdachten werden ter plaatse gevonden. Zij probeerden zich tussen andere geparkeerd staande auto’s te verbergen. De (mogelijk) derde verdachte werd niet gevonden. Ook de inzet van politiehonden leverde geen resultaat op. De verdachten werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Samen boeven vangen

Inbraken kunnen regelmatig worden opgelost door goede meldingen van getuigen. Mocht u ook verdachte personen zien bij een woning of bedrijf en vermoeden dat er een inbraak gaande is, bel dan direct het alarmnummer 112. De politie is dag en nacht bereikbaar om uw telefoontje aan te nemen. De politie is er erg mee geholpen als u goede informatie kunt geven of het aantal verdachten, hun signalement en hun vluchtroute. Als er een voertuig wordt gebruikt, dan zijn merk en type, kleur en liefst het kenteken van groot belang.

2018062196