CASTRICUM - Actrice Robin Martens krijgt een taakstraf van 45 uur voor het mishandelen van een agent tijdens een vechtpartij in het uitgaanscentrum van Castricum op 29 september. Ook moet ze een schadevergoeding van driehonderd euro betalen aan de benadeelde partij.


Dit zegt het Openbaar Ministerie tegen RTL Boulevard. Het werd vandaag besloten in een gesloten hoorzitting. Het OM: 'Op basis van de onderzoeksgegevens, waaronder bevindingen van de politie, beeldmateriaal en getuigenverklaringen heeft de officier vastgesteld dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan mishandeling van een ambtenaar in functie'.

Martens kwam eind september in opspraak omdat ze betrokken was bij een incident met de politie in haar woonplaats Castricum. Ze zou onder invloed van drank een agent in het gezicht hebben geslagen. Op beelden van NH Nieuws was de 27-jarige actrice te herkennen als de vrouw die een slaande beweging maakte richting een agent.

Martens accepteert de straf en ziet af van de mogelijkheid om in verzet te gaan en het aan te laten komen op een rechtszitting. Ze ontkende in een uitzending van Beau
de agent te hebben geslagen, maar zei wel een duw te hebben gegeven, omdat ze een vriend wilde beschermen.